Вчора у США розгорівся шпигунський скандал – трьох росіян звинуватили у зборі інформації на користь Російської Федерації. Двоє з них мали дипломатичний імунітет і виїхали з країни. Третього шпигуна судять.

ФБР стежило за росіянами з березня 2012 року. Аташе при постійній місії Росії в ООН Віктор Подобний тоді приїхав у США. Разом із торгівельним представником Росії у Нью-Йорку Ігорем Споришевим давав вказівки Євгену Бурякову, який є співробітником зовнішньої розвідки Росії. Ім'я збігається із вказаним на сайті Зовнішеконмбанку у Нью-Йорку. Там Буряков значиться як заступник представника банку у Нью-Йорку, передають РИА Новости.

Євген Буряков мав 48 зустрічей із російськими дипломатами. Під час них шпигун передавав Споришеву предмети – журнал, сумку чи аркуш паперу. Американські спецслужби виявили, що Буряков збирав відомості про розробки США в галузі альтернативної енергетики, цікавився санкціями проти російських банків. Також вербував мешканців Нью-Йорка.

На одній із міжнародних конференцій у неназваній країні "промацував" інтерес дипломатів до російських літаків "середнього радіусу".

Вчора на першому судовому засіданні Євген Буряков наполягав, що не винен. Якщо ж провину доведуть, росіянина засудять до 15 років за гратами.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще