Писанки та крашанки є невід'ємною частиною Великодня, але не завжди вдається вчасно підготуватися до святкового столу. Однак існує кілька способів зробити яйця яскравими, не витрачаючи багато часу.
Найвідомишим способом фарбування яєць є цибулиння. Один з головних символів Великодня стає червоним або коричневим, якщо його відварити у відходах цибулі.
Крім того, крашанки можна зробити й жовтими. Для цього потрібно занурити яйця у відвар березового листя та залишити варитися впродовж 10 хвилин. Крашанки стануть зеленими, якщо їх відварити із шпинатом або крапивою, та синіми - із фіолетовою капустою.
Крім того, варені яйця можна натерти моркв'яним або буряковим соком, і вони отримають яскраво помаранчевий або малиновий колір.
Як повідомляв портал "Знай.ua", сьогодні православні християни відзначають Велику Суботу та готують столи до Великодня.