Російський інститут стратегічних досліджень розробляв втручання в президентські вибори в США.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на чиновників.

На думку американських спецслужб, організаторами цього виступила російська влада. В інституті створили два документа. Згідно з першим, передбачався запуск кампанії в соціальних мережах і урядових медіа, тим самим спонукавши американських виборців голосувати за претендента з м'яким вектором по відношенню до Росії.

За словами джерел, пропагандистську кампанію розпочали у березні телеканал RT і агентство Sputnik. Вони і ряд інших урядових медіа повинні були просувати нинішнього президента США Дональда Трампа. В цей час і розробили перший документ.

Через півроку стратеги створили другий, згідно з яким висувалося припущення про перемогу Хілларі Клінтон. Тим самим, ЗМІ повинні були сконцентрувати увагу виборців на можливих підтасовуваннях та дискредитації кандидата від демократів.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Жодних довгих дієт та виснажливого спорту: надійний спосіб схуднути до літа

Показати ще

Перераховані вище документи потрапили до рук американських спецслужб вже після виборчого процесу. Саме ці плани дали адміністрації Бараку Обамі всі доводи на користь того, що Кремль організував кібератаки і пропагандистську кампанію.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", колишній віце-президент США Дік Чейні заявив, що російське втручання у вибори можна розцінити як акт агресії.