У мережі оприлюднено відео з першого допиту передбачуваного вбивці російського політика, опозиціонера Бориса Нємцова.

Скорочена версія опублікована в YouTube на каналі "Коммерсантъ ІД".

18 квітня слідчі протягом двох годин допитували колишнього заступника командира чеченського батальйону "Північ" Заура Дадаєва. Цього разу він визнав свою провину. Пізніше, при повторному допиті він заявив, що не вбивав Нємцова, а зізнався у цьому, щоб більше "нікого не чіпали". Він послався на те, що був хворий, в день трагедії.

"У 2015 році 7 січня у Франції була опублікована газета з карикатурою пророка Мухаммеда. Після цього там сталося вбивство, але, незважаючи на все це, Нємцов підтримав карикатури і хотів опублікувати на території Російської Федерації. Після цього, як Нємцов підтримав, виникла ця проблема. Все це почалося з цього", – заявив Дадаєв.

Він прибув у російську столицю, де "зустрівся з пацанами". За словами підозрюваного, з того моменту вони стежили за політиком. Дадаєв зазначив, що в день трагедії Нємцова помітили, коли він йшов у "шинок". Коли ж опозиціонер залишив заклад з дівчиною, підозрюваний почав його наздоганяти. У цей момент повз проїжджала сміттєзбиральна машина, і він шість разів вистрілив.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Дадаєв зазначив, що поїхав з місця злочину на авто, після чого змінив ще кілька машин. Таким чином він дістався до себе додому. Він заявив, що скоїв злочин заради пророка Мухаммеда.

Нагадаємо, Бориса Нємцова застрелили 27 лютого 2015 року. Це сталося на Великому Москворецькому мосту в Москві.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", фігурант у справі по Нємцову Шадід Губашев зізнався у вбивстві, заявивши, що зробив це, щоб розправитися з опозиціонером. Пізніше від своїх слів відмовився.