Акбаржон Джалилов, якого підозрюють у скоєнні теракту в метро Санкт-Петербурга, був деякий час в поле зору турецьких спецслужб. Терорист в'їхав в Туреччину в листопаді 2015 року, але в 2016 році його депортували за порушення візового режиму.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на власне турецьке джерело. Місцеві правоохоронці вважали Джалілова підозрілим через свої зв'язки. Але, за словами співрозмовника, його відпустили через відсутність доказів проти нього.

«Він не вчинив нічого протизаконного і не було ніяких доказів, що свідчили про що-небудь протизаконне ", - пояснило джерело.

Його вислали з Туреччини в минулому році через порушення візового режиму і умов проживання. Але він привернув увагу турецьких спецслужб. Джерело уточнило, що Джаілілов опісля відправився в Росію і проблем з подоланням кордону у нього не було.

У метро Санкт-Петербурга 3 квітня в результаті теракту загинули не менше 14 людей. Вибух прогримів на станції "Сінна площа".

Популярні новини зараз

Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, росіян попередили про нові теракти на території країни. Їх готують бойовики терористичної організації ІД.