26 квітня міністр фінансів США Стівен Мнучин і голова Національної економічної ради при Білому домі Гері Кон представили проект реформ податкової системи американського президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The Washington Post.

Згідно з документом, ініціатива Трампа передбачає знизити корпоративний податок на прибуток з 35% до 15%. Зазначається, що на даний момент він відноситься до найбільш високих у країнах з розвиненою економікою. Мнучин зазначив, що даний податок торкнеться корпорацій, а також малого і середнього бізнесу.

За його словами, адміністрація президента працює з питання платежу на повернення прибутку із зарубіжних країн. Його планують зробити невисоким, що допоможе повернути в бюджет кілька трильйонів доларів.

Міністр також зазначив, що завдяки плану Трампа, Штати зможуть скоротити національний борг. На даний момент він становить понад 20 трлн доларів.

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші

Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати

Показати ще

Крім цього, президент запропонував відмовитися від податку на спадщину. Це питання вже обговорювалося з Конгресом.

Також, документ передбачає скорочення кількості податкових категорій (з семи до трьох). У Штатах планують створити нульову ставку оподаткування для перших 24 тис. доларів доходу сімей. А для осередку суспільства з дітьми ввести пільги.

Згідно з планом, багатіям пощастило менше. Трамп запропонував скасувати альтернативний мінімальний податок.


Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", ще під час передвиборної кампанії Трамп обіцяв зайнятися цим проектом, щоб впорядкувати податкову систему в країні. В інтерв'ю Fox Business, будучи президентом, він обіцяв щільно зайнятися цим питанням, якщо спроба скасувати систему медичного страхування Obamacare сильно затягнеться.