Пресі стало відомо, що президент США Дональд Трамп мав зустрітися з російським політиком і банкіром Олександром Торшиним, який входить до найближчого оточення господаря Кремля Володимира Путіна.

Зустріч була запланована на 1 лютого - до офіційного сніданку у Вашингтоні, в якому Торшин брав участь в якості глави російської делегації, пише іспанське видання El Pais.

Однак "рандеву" скасували буквально напередодні ввечері. Джерело у Білому домі повідомило виданню, що причиною послужила хвиля невдоволення в американській пресі з приводу того, що команда Трампа водить дружбу з представниками вищих політичних кіл Росії.

Тим часом, в Іспанії Торшина особливо не люблять. Місцева антикорупційна прокуратура і Цивільна гвардія називають його "хрещеним батьком" російської мафії.

Іспанські правоохоронні органи вже давно ведуть стеження за Торшиним і шиють на нього справу про причетність до відмивання грошей.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

У 2013 році спецслужби майже зловили банкіра за хвіст у Пальма-де-Майорці. Там він мав зустрітися із засудженим іспанським мафіозі. Однак так і не з'явився, знову вислизнувши від правоохоронців.

За даними іспанських сил безпеки, Торшин очолює злочинну організацію, відому під назвою "Таганська".

Нагадаємо, Олександр Торшин є заступником голови Центрального банку Росії.

Як раніше повідомляв інформаційний портал "Знай.ua", соратники Трампа перевірять втручання Кремля у вибори.