Президент США Дональд Трамп різко змінив своє ставлення до відносин з НАТО й більше не вважає організацію застарілою.

Про це глава Білого дому повідомив у Вашингтоні під час спільної прес-конференції з генеральним секретарем Альнсу Йенсом Столтенбергом. Він зазначив, що поговорив з ним щодо посилення боротьби з тероризмом у світі та посилення ролі НАТО у ній.

Трамп розповів, що у Альянсі прислухались до його зауважень й внесли відповідні зміни. Це й вплинуло на зміну думки президента. Очільник Білого дому сподівається, що НАТО активніше підтримуватиме іракських військових у боротьбі з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

"Кожне покоління докладало зусиль, щоб адаптувати альянс НАТО для вирішення проблем їхнього часу. І під час мого візиту до Брюсселя цієї весни, на який я очікую з великим нетерпінням, ми співпрацюватимемо, щоб вчинити так само. Ми не повинні опинитися у пасці втомленого мислення, яке притаманне багатьом, а маємо застосувати нові рішення, щоб відповісти на нові виклики", - заявив американський президент.

Він наголосив у промові, що НАТО слід приділяти більшу увагу фінансовим питанням, а країни-члени мають у повному обсязі погасити свої боргові зобов'язання. Достатній рівень бюджету Альянсу, за словами Трампа, гарантуватиме більшу захищеність всім членам організації й закріпить партнерство.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, надії на покращення відносин між Вашингтоном та Москвою стають все більш примарними. Вони лише погіршуються на фоні розслідування російського втручання у вибори президента США та підтримки Башара Асада в Сирії.