Саме Росія продовжує порушувати права опозиції в Криму та заважає припиненню бойових дій на Донбасі.

Про це у четвер, 4 травня, заявила тимчасово повірена у справах США в Організації з безпеки і співробітництва в Європі Кейт Марі Бернс під час промови перед Постійною радою у Відні.

"Протягом тижнів спільні російсько-сепаратистські сили тримали 30 одиниць забороненої зброї, включаючи танки та гаубиці в 15 кілометрах від району розведення сил", - сказала вона.

За словами Бернс, 29 квітня спостережна місія ОБСЄ зафіксувала постріли з боку підконтрольної бойовикам територіїї в районі розведення сил під Станицею Луганською.

"Відмова Росії приєднатись до решти країн-учасників і повністю підтримати спостерігачів співвідноситься з тим, що вона не забезпечує доступ місій по всій території України, зокрема на територіях, підконтрольних спільним російсько-сепаратистським силам. Обмеження в доступі, разом з погрозами та залякуваннями, послаблюють спостережну місію", - відзначила вона.

Популярні новини зараз

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Крім того, Бернс закликала припинити переслідування журналіста Миколи Семени.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", бойовики ні на день не припиняють обстрілювати позиції українських солдат. У хід все частіше йде важке озброєння та крупнокаліберна зброя.