Перший фестиваль популярної культури Comic Con Kyiv 2015 відбувається в ці дні в Києві. На фестиваль фантастики з'їхалися тисячі шанувальників комп'ютерних і настільних ігор, коміксів і японського аніме з усієї України.

В рамках заходу одразу в кількох залах одночасно проходять конференції, на яких маститі художники та аніматори діляться тонкощами своєї майстерності. Також проводять майстер-класи з малювання та комп'ютерної графіки для всіх бажаючих.

Крім того, на фестивалі також відкриті виставки фантастичною живопису українських авторів.

В окремому залі проводять відкриті змагання з настільних ігор.

"Ніколи б не подумав, що стільки дорослих людей захоплюються настільними іграми! Бажаючих зібралося стільки, що в ігровому залі буквально яблуку ніде впасти", - пише на своїй сторінці в соціальних мережах один з відвідувачів на ім'я Ігор.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Найпопулярнішим розділом фестивалю став конкурс на кращий костюм серед косплеєрів і ролевиков. Різноманітні феї, ельфи, відьми та чаклуни, маніяки-вбивці, персонажі комп'ютерних ігор, популярних телесеріалів і аніме змагалися на кращий костюм, а також фотографувалися з усіма охочими.

"Це єдине місце, після Хеловін-вечірки, де можна одягнутися опудалом, і при цьому ніхто не буде тикати в тебе пальцем", - каже столична старшокласниця Світлана.

Читайте також: Моделісти з усієї України зібралися в Києві (фото)

Щоправда, не обійшлося без проблем. Попри те, що організатори фестивалю заздалегідь оголосили он-лайн продаж вхідних квитків, на захід зібралося стільки бажаючих, що утворилися багатогодинні черги. Організатори вже вибачилися за це в соціальних мережах.

Нагадаємо, батьківщиною фестивалю Comic Con вважають Сан-Дієго (США), де його провели вперше більш ніж 40 років тому. Зараз аналогічні фестивалі відбуваються в усьому світі: США, Канада, Франція, Великобританія, Німеччина, Італія, Польща, Австралія, Індія, Японія - в кожному великому місті, де є шанувальники фантастики у всіх її різноманітних проявах.

В Україні цей яскравий захід проводять вперше.