Втомлені проблемами та постійними стресами, а також напалом негативної та тривожної ситуації, кияни знову ринули відпочивати у ресторани. Останні місяці нового року засвідчили, що за появою нових закладів харчування, Київ навіть випередив туристичний Львів. Відтак кількість ресторанів, які відкрились протягом останніх трьох місяців, перетнула позначку у 30 закладів, а середній чек зріс на 20% .
За словами експертів, панічні настрої відвідувачів залишились в минулому, тепер українці настроєні більш оптимістично.Київський ресторатор Максим Храмов переконаний, що цьому також сприяє популяризація патріотичного бренду, а також той момент, що українська кухня стає модним трендом не лише серед українців, але й в усьому світі.
Читать аткже: В Бориспільському аеропорту вигадали новий вид розваг
"Зараз підростає нове покоління, яке орієнтується на харчування поза домом. В будь-якому разі криза здатна лише сповільнити такі процеси, але не зупинити їх, бо це нові люди і нова культура", - повідомив Храмов.
Також експерт переконаний, що 2016 рік буде економічно привабливим для розвитку української кухні і виникнення нових ресторанів керуватиметься ростом попиту серед населення, тому задовольнити свої апетити кияни зможуть в різному ціновому асортименті, який пропонується закладами, навіть попри власні невеликі доходи.