16-го вересня журналісти та медіаорганізації проведуть акцію в честь пам'яті журналістів, які загинули за часи незалежності.

Як повідомляє Інститут масової інформації, в цей день зник засновник "Української правди" Георгій Гонгадзе.

Протягом семи годин з 11:00 до 20:00 буде проходити twitter-шторм на підтримку акції пам'яті. Учасник повинні робити записи з хештегом #Gongadze # Гонгадзе # Ukraine #truthisnotacrime.

О 13:00 в Національній спілці журналістів України, за адресою Хрещатик, 27А, представники ЗМІ та медіа-організації проведуть прес-конференцію.

Організатори покликали усіх охочих на Майдан Незалежності, де о 18:30 відбудеться хода на честь журналістів. Закінчиться пам'ятний день хвилиною мовчання о 20:00.

Популярні новини зараз

Тепер без цього документу з дому ні ногою: чоловікам нагадали про штраф від 17 до 25 тисяч гривень

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Українцям дали шанс позбавитися боргів за комуналку: далі може стати гірше

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Показати ще

"Напади стали категорією, в якій зафіксовано найбільше порушень (286 випадків, у 2013-му – 97). Пік викрадень журналістів припав на квітень, коли в полоні побували 20, усі – в Донецькій області. Загалом протягом року в полоні побували 79 журналістів, загинуло – сім", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: За вбивствами журналістів Україна випередила Афганістан

Нагадаємо, що журналістам для отримання перепустки в зону АТО треба буде отримати страховку.

The Press Emblem Campaign підрахувала, що з січня по червень в 24 країнах вбили 71 журналіста. Україна займає 7 місце з 24 країн за кількістю загиблих медійників.

За вказаний проміжок часу в країні загинули чотири журналісти. Проте найнебезпечнішими регіонами для роботи ЗМІ є Близький Схід і Північна Африка, де загинули 23 журналісти.