Учасники місії міжнародного комітету Червоного Хреста можуть отримати допуск на окуповані території Донбасу. Вони шукатимуть там загиблих і зниклих безвісти українських військовослужбовців.

Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко в ефірі "5 каналу".

"У мене є обережний оптимізм щодо того, що міжнародна місія Червоного Хреста може отримати допуск на окуповані території, в першу чергу, в питанні з пошуку загиблих, пошуку зниклих безвісти, притягнення до питань ідентифікації тіл загиблих, а також допуск в пенітенціарні установи ", - зазначила вона.

Читайте також: Проросійські терористи масово катують та вбивають мирне населення - ООН

Геращенко додала, що іншою, ще більш страшною проблемою, є ідентифікація і транспортування тіл загиблих. За цей рік, за її словами, більшу частину роботи тут проводили волонтери та громадські організації. Вона висловила їм надзвичайну вдячність.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Нагадаємо, раніше Ірина Геращенко повідомила, що на даний момент в списку Служби безпеки України значаться 804 людини, зниклих без вісті. Вона додала, що міжнародні гуманітарні організації переконані, що ця цифра більша, а масштаби цієї проблеми неможливо оцінити без доступу на окуповані території.