Солдата, який підірвав ворожий танк, за це судитимуть. На нього до суду подали родичі сепаратистів, які загинули в тому танку. Таке шокуюче повідомлення швидко рознеслося соцмережами і викликало справжній переполох у частині, де служить солдат.

"Знай" вирішили розібратися у цій історії. Виявилось, що завтра солдата відвезуть на допит, але зовсім в іншій справі, та й судити його не будуть.

"Мій брат Іван Стрелець, що служить у 17-ій танковій бригаді, ще в січні під Станицею Луганською підбив сепаратистський танк. (Тоді Нацгвардійці вийшли випадково на блокпост терористів і зав'язався бій. 17-та бригада прийшла на допомогу. – "Знай"), - говорить брат Стрільця Сергій Пришляк. – Ось тепер на мого брата падають до суду родичі сепаратистів, які були в тому танку підбитому. Так це ж війна? Мій брат не хотів нікого вбивати, але вони самі прийшли війною до нас. Івана призвали служити і тепер його у в'язницю?".

Нам вдалося зв'язатися з Іваном. Зараз він знаходиться у Донецької області в зоні АТО.

"До мене підійшли офіцери та розповіли, що мене на допит викликають у військову прокуратуру в Старобельськ, сказали, щоб збирав речі. Будуть допитувати у тій справі, коли був підбитий танк. Хотіли ще вчора відвезти, але потім перенесли на завтра, – розповідає нам Іван. – Наш замполіт сказав, що поїде зі мною. Командування намагалося заперечити, мовляв, щоб до нас у частину приїхали і допитали мене самі тут. Адже побоюються, що можуть сепаратисти напасти по дорозі. Але нічого не вийшло".

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Показати ще

Івану залишилося до "дембеля" лише два тижні. До війни він був фермером у Мар'ївці, що в Кіровоградської області.

Читайте також: На благодійному аукціоні "продають" українського солдата (фото)

Командування 17-ої бригади змогли прояснити ситуацію.

"Так, його дійсно викликають до прокуратури. Але свідком за абсолютно іншою справою, і це ніяк не пов'язано з діями самого Стрільця! - сказали нам. – Зараз розслідують справу про втрату зброї. Мав місце факт ще давно на Станиці, коли перекинувся автомобіль і сталася втрата зброї. Тепер потрібно, щоб він надав свідчення. От і все". За їх словами, інших солдатів також опитували у цій справі.