Протягом двох місяців на сайті Міністерства внутрішніх справ має з'явитись база даних банківських карт і мобільних номерів шахраїв.

Про це пише УНІАН.

"Незабаром на нашому сайті впровадимо базу даних всіх банківських карток, які нами були встановлені і використовувалися шахраями. Також з'являться номери мобільних і міських телефонів, які використовуються шахраями для вчинення злочинів", - розповів начальник управління боротьби з кіберзлочинністю МВС Сергій Демедюк.

Читайте також: У користувачів інтернет-барахолок крадуть гроші з карток

Наразі базу даних тестують. В неї будуть вносити інформацію як правоохоронці, так і банки.

Популярні новини зараз

"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок

Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами

Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

Згідно інформації, скористатися базою даних для перевірки інформації під час здійснення фінансової операції зможе кожен охочий.

"Громадянин, який здійснюватиме ту чи іншу фінансову операцію на невідомому йому ресурсі або по якомусь оголошенню, зможе перевірити інформацію, яку пропонує ресурс для оплати фінансової операції, або з якого номера дзвонить обличчя", - сказав Демедюк.

Довідка

Для того, щоб уникати подібних випадків, варто пам'ятати 2 простих правила:

1. Для отримання переказу відправнику потрібно знати лише номер картки і ваше ім'я. Паспортні дані, ІПН, дата народження і термін дії картки при цьому не потрібні. Якщо ви домовляєтеся, наприклад, про продаж товару – не називайте покупцеві ніяких зайвих даних;

2. Якщо вам телефонують нібито з банку і просять назвати особисті дані - це привід запідозрити шахрайство. Якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник - запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.