В Києві на Голосіївському проспекті, 46 відбулася масова бійка між охороною будівельного майданчику та активістами руху "Смерч".

"Щойно на Голосіївському проспекті,46 (поряд з Голосіївською РДА) відбулася масова бійка зі стріляниною між тітушками (охороною будмайданчику) та мешканцями будинків, яким на допомогу прибули громадські активісти", - написав у Facebook лідер громадської організації "Коаліція учасників помаранчевої революції" Сергій Мельниченко.

За його словами, охорона перешкоджала місцевим мешканцям демонтувати незаконну огорожу. На допомогу противникам будівництва прийшли близько сотні активістів руху "Смерч".

Між активістами та охороною відбулася масова бійка із застосуванням палиць та каміння. "Все навкруги залито сльозогінним газом", - пише Мельниченко.

Він додав, що "тітушки" застосували проти активістів вогнепальну зброю, а міліція не вжила заходів для їх затримання.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари

Показати ще

В результаті мешканцям все-таки вдалося знести будівельну огорожу. Зараз швидка надає допомогу постраждали внаслідок інциденту.

Читайте також: Під Мар'їнкою накрили підпільну шахту та вилучили 40 тонн вугілля

Суть конфлікту полягає в тому, що будівельна компанія ГЕОС, яка належить депутату Київради від УДАРУ Миколі Негричу, намагається побудувати багатоповерхівки поруч з існуючою забудовою.

За словами мешканців, забудовник грубо порушує будівельні норми та не провів експертизу проекту, через що руйнуються сусідні будинки.