На порталі оголошень OLX продають 1 долар за 100 гривень. Як пояснює його власник Валерій із Чернігівської області, ця купюра належала прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

"Я з ним довгий час працював. Він мені особисто її подарував. Сказав, приносить удачу", - пояснює "Знай" Валерій.

Він стверджує, що має фотокартку. На ній зображено, як Арсеній Яценюк дарує Валерію купюру. Однак так і не надіслав це фото на нашу електронну пошту.

"Я просто працюю до пізна. Повертаюся ввечері й забуваю", - пояснив він.

Валентин із Чернігівщини говорить про свою купюру неохоче. Не признається, чому вирішив її продати.

Популярні новини зараз

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Особисті речі сучасних політиків мало кому цікаві, говорить "Знай" столичний нумізмат Максим Сич.

"Такі політики як Яценюк доволі відкриті люди. На відміну від чиновників радянського типу, наш прем'єр не ховається за десятками охоронців, не боїться виходити на вулиці. Його не раз бачили в супермаркетах на Печерську. Кілька разів журналісти фотографували в підземному переході на Площі Льва Толстого. Тому шанси у його фаната отримати долар, гривню чи ще щось напряму немаленькі. Через це цінність долара на OLX – завищена. Власнику банкноти варто було продавати її за 50-75 гривень. Швидше б продав", - говорить експерт.

Серед колекціонерів грошей цінуються помітки політиків на купюрах або нотатки важливим перед виступом.

"Якби Валентин мав замість купюри чернетку виступу Яценюка перед першими перемовинами щодо підписання Асоціації з ЄС, то міг би продати це за 20-30 тисяч гривень. Було б багато охочих серед колекціонерів, бо це історична подія. Наприклад, окуляри Леоніда Кравчука, в яких він підписував Меморандум про незалежність України 2005 року продали за тисячу доларів", - вважає Максим Сич.

Читайте за темою Браковані 50 копійок продають за 1200 гривень

Незважаючи на відкритість теперішнього прем'єра вартість його 1-доларової купюри з часом виросте.

"Ріст почнеться років через 20, коли Яценюк вже не буде у прем'єрському кріслі. Думаю, її реально буде продати за 600-800 гривень", - прогнозує фахівець.

Нагадаємо, що одними з найдешевших американських купюр на ринку колекціонерів є 2-доларова банкнота. Її шість разів починали й припиняли випускати – 1862 року, 1869 року, 1918 року, 1953 року, 1995 та 2003 року. Оскільки в обігу зараз таких небагато, за них просять більше ніж за популярні. Одну таку банкноту колекціонери продають за 75 до 120 грн залежно від її стану.