Для того щоб в 1927 році вперше перетнути Атлантичний океан Чарльзу Ліндбергу знадобилося 33 години 30 хвилин і 29,8 секунди. У наш час прямі польоти великих реактивних літаків тривають сьогодні близько шести з половиною годин. Надзвукове повітряне судно Concorde, виведене на даний момент з експлуатації, могло зробити це за три з половиною години.

Канадський інженер і винахідник Шарлем Бомбардьє пропонує новий концептуальний літак. Він, теоретично, зможе перелетіти через Атлантику всього лише за 40 хвилин.

Літак отримав назву Skreemr. У його конструкції буде використана комбінацію з трьох технологій для розгону. Зокрема, ракети, реактивні двигуни і рейкова електромагнітна гармата.

Спочатку повітряне судно буде розганятися уздовж спеціальної смуги. Цей процес буде чимось нагадувати зліт літаків з авіаносця, які розганяються за допомогою електромагнітної катапульти.

Читайте також: Для багатіїв створили повітряний корабель майбутнього

Популярні новини зараз

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів

В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Після цього Skreemr запустить власні ракетні двигуни, які ще сильніше прискорять його. Реактивні двигуни включаться, як тільки літак досягне надзвукової швидкості. Це дозволить розігнатися йому до швидкостей, в чотири рази вище швидкості звуку.

Інженер створив конструкцію, яка зможе витримати швидкість до 10 Махів.

Skreemr, згідно з проектом, зможе перевозити на борту 75 пасажирів. Внутрішні системи судна будуть живитись від електрики магнітної котушки, а також водневими паливними елементами.

Але Бомбардьє визнає, що подібний літак чи з'явиться в небі над Атлантичним океаном вже в цьому столітті.