У National Aeronautics вирішили не оприлюднювати підсумки медичного дослідження впливу річного проживання у космосі космонавта Скотта Келлі на його самопочуття.

Секретність дослідження підкреслює той факт, що 2-й бортовий інженер Скотт Келлі навіть не встиг злітати в космос. Ця подія тільки станеться в майбутньому.

Мова йде про зміни самопочуття Скотта - його зіставлять із самопочуттям його брата-близнюка Марка Келлі, який буде в цей час перебувати на Землі. Раніше Марк також був космонавтом, але вже вийшов на пенсію.

Скотта Келлі очікує багатостороннє дослідження. Вчені вивчать фізіологічні та біо- модифікації, які відбудуться в тілі астронавта. Наприклад, під дією невагомості і підвищеної радіації відбуваються зміни розумових здібностей, функціонування головного мозку, мікрофлори кишкового тракту, імунітету та метаболізму а також генетичні трансформації.

Дослідники припускають, що умови космосу прискорюють старіння організму. Саме це і має намір перевірити НАСА на прикладі братів-близнюків. Експеримент обійдеться Америці в $ 1,5 млн.

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще