Росія має виплатити сім'ям постраждалих від теракту в Беслані в 2004 році компенсації. Їх сума сягає майже трьох мільйонів євро.

Відповідне рішення ухвалив Європейський суд з прав людини. Він визнав, що Росія порушила стосовно жертв теракту і їхніх сімей право на життя і на ефективні засоби правового захисту.

Крім того, заявникам мають погасити судові витрати в розмірі 88 тисяч євро. Скарги до ЄСПЛ подали в 2008-2011 роках. З ними звернулись 409 осіб, сім'ї яких постраждали під час теракту в 2004 року.

Під час розгляду справи у суді з'ясувалось, що російська влада за кілька днів знала про запланований напад терористів. Але Москва не зробила жодних кроків, щоб попередити теракт. Адміністрацію школи не проінформували про можливий напад й не посилили заходів безпеки у навчальному закладі.

Трагедія в Беслані сталася у вересні 2004 року. Тоді терористи захопили школу та взяли дітей у заручники. Під час операції по звільненню школи 330 людей загинули. Серед жертв було понад 180 дітей. Ще 750 отримали поранення.

Популярні новини зараз

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

В Україні оновили правила для виїзду за кордон

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, жахливі теракти в метро Санкт-Петербургу нагадали мешканцям міста відому пісню про російського президента Володимира Путіна, яку вигадали українські футбольні фанати.