У російському Єкатеринбурзі найстаріший в місті храм реставрують у досить оригінальний спосіб. Успенську церкву XVIII століття знесли під фундамент та розпочали "реставраційні" роботи.

На території Ново-Тихвинського монастиря вже повним ходом кипить будівництво. Але що будують на місці знесеного старовинного храму, для всіх залишається загадкою. Настоятель монастиря запевняє, що майстри працюють над "реставрацією" церкви, а всі необхідні документи, затверджені у державних органах є, - пишуть російські ЗМІ.

За словами представника РПЦ, церква була у вкрай поганому стані, з усіх стін сипалась штукатурка, сама будівля покосилась. Кілька десятиліть пам'ятка архітектури не знала жодного ремонту, оскільки раныше слугувала кухнею для військового госпіталю.

"Результат, звичайно, був у наявності - обсипалася штукатурка і гіллясті дерева, які виросли на прогнилої даху, були тільки малим і найшкідливішим його проявом. Гірше інше: оскільки про нормальну роботу вентиляції, каналізації, водопроводу не було й мови, по стінах пішли глибокі тріщини. Стан храму постійно погіршувався і в результаті стало аварійним", - розповів єпископ Євгеній.

Що збудують на місці храму та навіщо його розвалили, єпископ не пояснив, однакзапевнив, що знесену перед Великоднем церкву, відреставрують за узгодженими проектами.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Як повідомляв раніше інформаційний портал "Знай.ua", в Україні масово занепадають цінні культурні пам'ятки. Замість уряду порятунком архітектури зайнялися активісти.