Росія значно зменшуватиме видобуток нафти, яка є одним з головних джерел доходу для економіки країни. Планується до кінця квітня зменшити показник на 300 тисяч барелів на добу.

Про це повідомив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю телеканалу CNBC. Він зазначив, що урізання видобування сировини пов'язане з договором між нафтовидобувними країнами.

Міністр додав, що в рамках домовленостей об'єми впали вже на 200 тисяч барелів на добу.

"Росія поетапно знижує видобуток, скорочення видобутку в січні - лютому проводилось випереджаючими темпами. Сьогодні ми вже в березні місяці вийшли на скорочення видобутку на 200 тисяч барелів на добу, і очікуємо вихід на показник відповідно до угоди до кінця квітня - це буде 300 тисяч барелів", - заявив Новак.

Раніше Росія дійшла згоди з представниками ОПЕК та нафтовидобувними країнами поза картелем про скорочення видобуток нафти на 185 тисяч барелів на день. Так експортери сировини намагаються підвищити ціни на "чорне золото", які все ж продовжують падати на тлі повідомлень про запаси США.

Популярні новини зараз

Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, Європейський суд не збирається скасовувати санкції проти "Роснефти", які запровадили через російську анексію Криму.