Співробітники Поліції безпеки Естонії (КаПо) вперше затримали росіянина, який працював на військову розвідку РФ.

Про це повідомив генеральний директор КаПо Арнольд Сінісалу, передає Postimees. Він зазначив, що це перший випадок, коли в країні ловлять агента ГРУ.

Директор поліції додав, що поки рано детально розповідати про цей випадок й більше інформації громадськість дізнається після розслідування. Проти розвідника порушено кримінальну справу. Його злочин кваліфікували як такий, що спрямований проти незалежності і територіальної цілісності Естонії.

Сінісалу наголосив, що інтерес Росії до оборонної сфери Естонії дедалі збільшується. До розвідки, за його словами, вербуються звичайні громадяни й агенти для секретного співробітництва. Окремою небезпекою для ситуації в країні директор поліції вважає ситуацію в соціальних мережах.

"Натиск перекручених тверджень і інформації, що вводить в оману, змушує нас багато в чому вважати, що ми досягли етапу постправди, тобто часу аргументів без підстав", - пояснив він.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, ФБР стежитиме за представником оточення президента США Дональда Трампа. Спостереження за екс-радником Картером Пейджем вестиметься через підозри про зв’язки з Кремлем.