Під час церемонії нагородження премією "Ніка" відомий російський сценарист і режисер Олександр Сокуров зі сцени підтримав свого українського колегу Олега Сенцова, якого незаконно утримують в російській в'язниці.

Відео виступу режисера опубліковлаі на сторінці у Facebook "Острів Сокурова".

"Сьогодні я хочу сказати, що я чекаю на рішення від президента, відповіді на питання, яке ми обговорювали - доля Олега Сенцова. І президент сказав, що він буде думати над цією проблемою", - заявив Сокуров, який удостоївся нагороди в номінації "Честь і гідність".

Він також відкрито засудив дії російського уряду, який вирішив так жорстко розправитися з учасниками мирного мітингу 26 березня в Москві.

"Якщо ви бачили, що відбувалося в неділю, то ви бачили, як багато було цих жертв - за руки хапали дівчат і школярок і тягли кудись... грубо, це було насильство", - сказав режисер і додав, що Росія здійснює жахливу помилку, коли дозволяє собі так брутально і фамільярно звертатися з молодим поколінням.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадаємо, раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв про те, що адвокатів Сенцова звинуватили в змові з російською владою.