"Знай" склали прогноз – що з'явиться, подорожчає або подешевшає в наступні півроку в Україні.

Січень

Подешевшає цибуля, цитрусові, гранати, виноград та тепличні овочі з Туреччини. Це пов'язано із російськими санкціями щодо турецьких товарів.

Почнуть друкувати та видавати українцям нові пластикові паспорти. Зовні вони схожі на водійській права. Також, біометричні документи можна буде оформити в будь-якому відділенні Державної міграційної служби.

Квитки на потяги Інтерсіті+ подорожчають на 5 %. В Укрзалізниці кажуть, що підвищення вартості проїзду зумовлене зростанням цін на електроенергію на 7%.

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Скасують 5% імпортний збір на ввезення автомобілів з-за кордону. Це означає, що ціна автотранспортного засобу стане на 5 % нижче.

Кава та чай піднімуться у ціні. Експерти прогнозують, що у 2016 році очікується криза через невеликий врожай Бразилії.

Лютий

Відкриють реєстрацію на ЗНО, триватиме вона до 4 березня.

Почнеться демобілізація військовослужбовців, призваних у рамках четвертої хвилі часткової мобілізації.

Подешевшають речі. Особливо це стосується зимового одягу та взуття минулого сезону. Торік нижки були 20%. Цього року, якщо коливання курсу валют будут не значними знижки можуть бути удвічі більшими.

Тури в Єгипет та автобусні екскурсії в Європу стануть найдешевшими. Це пов'язано із сезоном затишшя на ринку подорожей. Акційні тури розпродуються по 100 євро - така ціна тримається останні кілька років. Проте, для українців вона здається зависокою через перепади курсів валют.

Березень

З 1 числа очікується нова хвиля подорожчання електрики. За споживання до 100 кВт/год будемо платити 57 коп, 100-600 кВт/год обійдуться в 99 копійок, а понад 600 кВт/год будуть коштувати 147, 9 коп.

Запрацює радіо для військових. 70 % ефіру займатиме музика, решта часу – новини та програми в живому ефірі. Також, військові зможуть замовляти музику, передавати вітання та розповідати новини. Створення профінансує американська благодійна компанія.

З'явиться нова послуга для мобільних телефонів. При зміні оператора, можна буде зберегти номер. Український державний центр радіочастот закупає "залізо" і софт для повноцінного обслуговування центральної бази даних перенесених номерів.

Квітень

У всіх великих містах країни запрацює нова патрульна поліція.

Подорожчає газ. З 1 чиста його ціна стане 2475 грн на тисячу кубів. Зараз вона майже на тисячу дешевша – 1590 грн. Квитки на потяги далекого сполучення подорожчають на 15%.

Капуста, яка зараз коштує 10 гривень, наприкінці сезону різко підскочить у ціні. Експерти прогнозують подорожчання втричі.

Травень

Ціна газу знову підскочить. Причиною стане перехід на літній тариф. Споживачі платитимуть 7 грн. 17 коп. за куб.

Підвищать пенсії. Правда кому і на скільки – чиновники не уточнюють. Обіцяють зробити це двічі за рік. Друге підняття буде у жовтні.

Червень

Квитки на потяги далекого сполучення подорожчають ще на 15%.

Подорожчає або взагалі зникне з прилавків гречка. Причиною називають дефіцит цієї крупи. Цього року її посіяли мало, а врожай був поганий.

Запрацюють відеокамери автофіксацій порушень правил дорожнього руху.