Цього тижня у Луганській області в усіх окремих механізованих бригадах та інших військових частинах сектору провели триденні збори із воїнами інженерних військ.

Про це розповіли у прес-службі Міноборони.

"Затишшя бойових дій військові сапери використали для вдосконалення своєї професійної майстерності, обміну досвідом, а також підготовки молодих військовослужбовців", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Контрольні та тактико-спеціальні навчання провели українські моряки (фото)

У заняттях акцент стояв на вивченні особливостей постановки мінних загороджень противником та вмінні забезпечувати дії передових сил АТО за різних умов бою.

Популярні новини зараз

Школярів триматимуть у їжакових рукавицях: заборонять те, до чого звикли роками

Субсидії призначатимуть за новими правилами: як зміняться комунальні пільги українців

В Україні різко зменшилася пенсія: що відбувається, і хто це допустив

У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Сапер не має права на помилку, тож бійцям треба постійно вчитися і відшліфовувати спеціальні навички", - підкреслив начальник групи оперативного забезпечення сектору полковник Сергій Шелепало, розповідаючи про мету проведених навчань.

На полігонах також повправлялись у сучасних способах швидкого розмінування території. Наприклад, за допомогою заряду розмінування переносного типу ЗРП.

"Подібні до цього пристрої створюють коридор на мінному полі шириною близько 50 сантиметрів на дальність понад 50 метрів", - підсумували у прес-службі.