Сьогодні активісти руху "Хочеш їсти – вбий буржуя!" провели акцію з поїдання продуктів в одному зі столичних супермаркетів. В такий оригінальний спосіб вони звертають увагу на спекуляції із цінами в магазинах, які чомусь ніхто не контролює. Провели вже декілька заходів, на яких звертаються до влади. Пояснюють, що поїдання продуктів у магазині не є злочином. А заявку на проведення своїх акції написали меру Віталію Кличку ще у травні. Тому діють цілком законно.

"Акція була мирною, просто прийшла молодь поїсти в супермаркет. Ми нічого не збиралися красти, і, головне, не пити алкоголь", - розповідає киянка 16-річна Дар'я.

Опівдні вона і ще близько півсотні активістів зайшли в супермаркет на столичній Оболоні. У молочному відділу попили йогуртів, потім спробували ковбаси та печиво. У магазині пробули близько п'яти хвилин. А на виході декілька активістів стали жертвами агресивних охоронців.

Читайте також: Киянину помстилися за акцію в магазині "Рошен"

"Ми спробували прорватися крізь охорону, я виявилася спереду і охоронець ,чоловік років 35, міцної статури, ударив мене кулаком по ребрах. Від болю я зігнулася і побачила, що прямо біля мене впав хлопчик і його почала бити охорона. Потім ми тікали натовпом в бік метро. За нами бігли і міліція і поліція. Вже в метро особисто за мною біг поліцейський і намагався вдарити кийком. Але я встигла стрибнути у вагон. Бачила, що він схопив мого товариша і почав бити його палицею на платформі. У підсумку вийшло що зі мною виїхало всього 6 чоловік. Всіх інших хлопців скрутили на платформі, клали головою в підлогу і били кийками", - ділиться враженнями від акції киянка.

Популярні новини зараз

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Завтра зранку вона піде до лікарні, після того вже напише заяву на охоронця супермаркету.

"Дев'ятьох учасників затримала поліція. Згодом у райвідділку всім виписали адміністративний протоколи та відпустили. В понеділок, о 9.30 Оболонський суд розглядатиме мій адмінпротокол. Звинувачують у дрібному хуліганстві. Хоча вони все перекрутили. Нас, що виконували законну акцію назвали хуліганами, а охоронців, які творили хуліганські дії відносно нас, і бажали довести ситуацію до масових заворушень, не покарали ніяк", - обурений організатор акції Юрій Клейнос.

Матеріал по темі: Киян кличуть безкоштовно поїсти в супермаркетах

Він розказує, що спочатку хотіли свій захід провести в іншому місці, в одному з супермаркетів на Майдані Незалежності. Але там їх чекали два автобуси міліції в повній амуніції.