81% українців назвали корупцію головним бар'єром для розвитку України. 70% вважають головною проблемою для розвитку війну на Сході, ще 69% - небажанням політичної еліти змінювати систему управління.

Цікаво, що наймолодша група з опитуваних назвали головним гальмом розвитку країни "пасивність самих громадян" (22%), а ось корупцію як головну проблему серед них вважає 75% опитаних.

"23% українців вважають, що повільне проведення реформ є однією з перешкод на шляху розвитку України, адже українці взагалі низько оцінюють проведення реформ в країні - 60% респондентів переконані, що в країні взагалі не стартувало проведення реформ", - зазначається в результатах опитування.

Читайте також: Українці назвали найважчий за період незалежності рік

Серед жителів Східного регіону (32%) більше тих, хто абсолютно не відчуває початку проведення реформ в країні, а істотно менше таких респондентів у Західному регіоні (17%). Серед жителів Києва більше частка тих, хто повністю згоден з тим, що в країні почався процес проведення реформ (5%).

Популярні новини зараз

Гороскоп на тиждень 17-23 червня для всіх знаків Зодіаку: знайомства Овнів, війна Близнят та скандалу Козорогів

Ці каші варити й не потрібно: екстрений перелік круп для відключення світла

"Київстар" оголосив про нові зміни: вже з сьогоднішнього дня

"Київводоканал" дав споживачам кілька тижнів: якщо встановлено лічильник, зробіть це

Показати ще

Нагадаємо, що на початку вересня аналогічне опитування проводили Фонд Демократичної ініціативи та Центр Разумкова. Тоді думка українців розділилася на приблизно однакові три частини: 30% опитаних не вірили в успіх реформ взагалі, 32% ивсловили "певну надію", а 30% висловили підтримку і впевненість у тому, що реформи будуть успішними.