Біля берегів Латвії 7 травня помітили кілька російських військових кораблів. Вони перебували в кількох кілометрах від територіальних вод країни.

Про це повідомили Латвійські Національні збройні сили на своїй сторінці в Twitter. Зазначається, що поряд з державним латвійським кордоном курсували три російські кораблі — Liven 551, "Серпухов 603" і "Моршанськ 824".

Російські військові судна, на момент їх виявлення, перебували у винятковій економічній зоні й лише в 6,4 км від територіальних вод Латвії.

Кораблі призначені для ураження бойових суден, транспортів і десантних засобів противника в морі. Одна з їх задач — прикриття морських сил від авіаударів та надводних атак умовного ворога.

Це вже не перший подібний інцидент протягом кількох місяців. У січні Збройні сили Латвії зафіксували російський військовий корабель класу "Біра" в кількох кілометрах від територіальних вод країни.

Популярні новини зараз

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

Українці можуть отримати до 3000 гривень на оплату газу: що потрібно зробити

Лише 4 години на день зі світлом: тривожний прогноз від влади

"Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони

Показати ще

Нагадаємо, портал "Знай.ua" повідомляв, кілька російських військових кораблів раптово покинули порт у Санкт-Петербурзі. Вони прибули до міста, щоб взяти участь у параді до Дня Перемоги.