За три доби роботи нової патрульної поліції в Києві на 15% скоротилася кількість пограбувань і на 41% - кількість угонів. В середньому за добу нова служба отримує близько 1,5 тисячі викликів.

Про це сьогодні на розширеній колегії Міністерства внутрішніх справ повідомив начальник патрульної поліції Києва Олександр Фацевіч, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Він підкреслив, що в середньому екіпаж прибуває на місце правопорушення за 5-10 хвилин, але незабаром час скоротиться до 4-5 хвилин.

За три доби роботи патрульної поліції, за його словами, скоротилася кількість крадіжок - на 15%, кількість угонів автотранспорту знизилася на 41%, а кількість злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків знизилося на 30%.

Причиною поліпшення статистики Фацевич бачить у тому, що патрулі весь час знаходяться на вулиці і патрулюють свої квадрати.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками

Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма

Показати ще

"Злочинці, які намагаються зробити якісь правопорушення, бачать їх, тому й скорочується кількість правопорушень", - підкреслив він.

Читайте також: Аваков дає другий шанс співробітникам ДАІ

Фацевич також зазначив, що в два рази зросла активність громадян, які звертаються за допомогою до правоохоронців.

За його даними, кількість звернень з адміністративних правопорушень зросла на 729 викликів, а кількість оформлень ДТП у Києві зросла в два рази.

Також глава столичної поліції анонсував появу на вулицях Києва десяти мотопатруль, а також кінної поліції.