5 червня, рано-вранці, комунальники Мелітополя зняли три скульптури Леніна і відправили на склад. Це - перше місто, де всі пам'ятники Іллічу демонтували цивілізованим шляхом за рішенням сесії міськради від 29 травня.

Про це пише РІА Мелітополь.

Щоб скульптури радянської спадщини не стали об'єктами "полювання" вандалів, прийняли рішення оперативно перенести основні з них на склад КП "Житловий масив". Там їх зберігатимуть, доки не визначать постійне місце.

Демонтаж та перевезення пам'ятників здійснили рано-вранці, щоб не створювати перешкоди руху транспорту, оскільки в роботах задіяли великогабаритну спецтехніку.

Читайте також: П'яний росіянин розбив пам'ятник Леніну, роблячи ефектне селфі

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

На зберігання відправили три скульптури Леніна: з вул. Леніна, з парку культури і відпочинку ім. Горького, з привокзальної площі. Туди ж надійдуть і скульптури Пахомова, Фрунзе, Кірова.

Зараз вивчають технічну можливість передати "головний" пам'ятник Леніну до міського краєзнавчого музею.

Можливо, в Мелітополі з'явиться сквер радянської епохи, або всі пам'ятники тоталітарного режиму передадуть до Василівського музею-садиби Попова, де подібна експозиція вже існує.

"А далі вже міська громада буде вирішувати, де створити парк тоталітарного періоду і як він виглядаиме. Крім того після громадських слухань планують ухвалити рішення про те, кому встановити пам'ятник на місці порожніх постаментів", - підсумував голова створеної при виконкомі комісії з декомунізації Ігор Симоненко.