Мер Бердянська Олексій Бакай розповів про спробу бійців АТО зробити переворот в місті. Глава міськради зазначив, що люди в камуфляжній формі за допомогою прямих погроз і психологічного тиску намагалися змусити його написати заяву про відставку.

Солдати спецпідрозділу "Берда" і "Самооборони Бердянська" увірвалися на 59-у сесію міської ради під час виступу Олексія Бакая. Командир боцов зайняв трибуну і зажадав від мера піти з посади. Військові невдоволені тим, що їм не виділяють приміщення, про яке розпорядилося МВС, також влада міста не виділяють достатню фінансову допомогу родинам, чиї чоловіки загинули в зоні АТО.

Військові не перший раз зривають засідання міської ради, подібна ситуація сталася 25 квітня. Мер міста все ж написав заяву про відхід з поста, але для ухвалення не вистачило голосів депутатів, тому це питання розглянуть 12 травня.

Читайте також: У Бердянську відбувся концерт для бійців АТО

Місцями жителів по-різному відреагували на події.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

"Я вважаю дії військових в такій ситуації не прийнятні. Вони восени успішно розташовувалися в санаторії на косі, що їм зараз не подобається, не розумію. Більше того, ситуація в місті вельми напружена, місцеві жителі чекають наступу на Маріуполь, що дуже близько до нас. У такій ситуації нам потрібна повна консолідація, особливо між місцевою владою та військовими. Цікаво, що до представників двох сторін в місті ставлення різне. Не час зараз обирати нового мера ", - повідомив "Знай" волонтер Євген.

Мер міста зазначив, що військові такими діями намагаються реалізувати свій політичний сценарій.

Нагадаємо, що нещодавно в місті пройшов перший в 2015 році Автомайдан.