Відома в Україні пара меценатів Тетяна та Юрій Логуші запускають літературний проект "Розстріляне відродження", розрахований на два роки.

Вони зазначили, що українці повинні пам'ятати про діячів культури, яких знищив тоталітарний режим. Пам'ять про таких письменників допоможе громадянам позбутися комплексу неповноцінності, адже нагадає про високу европейськість нашої культури, розвиток якої перервав тоталітарний радянський режим.

"Українська література тоді вийшла на світовий рівень. Коли мені говорили, що це сільська література, бідна, то я думав: Боже мій, ви не знаєте правди, яке це багатство", - зазначив Ілля Логуш.

Трагічна доля покоління 20-30-х років демонструє всю силу українського духу, його творчий потенціал, необхідність власного шляху й незалежності від впливу інших культур. Культурний розвиток відбувався в умовах повної ідеологізації всього суспільства, масових репресій, переслідувань інтелігенції

"Я дуже рада, що тут присутній представник Міноборони, оскільки ми повинні боротися за свою культуру", - пожартувала на презентації проекту українська письменниця Оксана Забужко.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

До представників "розстріляного Відродження" належать Валер'ян Підмогильний, Микола Хвильовий, Євген Плужник, Лесь Курбас, Микола Куліш, Борис Антоненко-Давидович.