Сьогодні вночі столичні міліціонери затримали маніяка, який вбив, а після цього зґвалтував двох киянок в Дарницькому та Голосіївському районах. Про це "Знай" розповів начальник київської міліції Олександр Терещук.

"Його взяли на Подолі в одному кафе, коли він пив пиво. Прилетів до Києва вчора з Москви. Сказав, що збирався вбити ще одну жінку. Пояснив, що ненависть до протилежної статі має з дитинства", - уточнив Терещук.

На допитах маніяк зізнався, що наприкінці минулого року звільнився з тюрми в Росії. Відразу відправився до Москви, де в ніч на 1 січня вбив свою першу жертву. Після того вбив там ще чотирьох жінок. Робив це жорстко, були випадки, коли відрізав голови жертвам, а потім їх ґвалтував. Після того поїхав до Узбекистану, на батьківщину. І там скоїв ще три вбивства.

"На початку березня він приїхав вбивати до Києва. На першу жертву, літню бабусю, напав в лісосмузі Дарницького району. Потім позбавив життя жінку, яка вигулювала собаку. Ще одною жертвою мала стати продавщиця магазину квітів. Після цього полетів до Москви. Але жінка вижила. І сьогодні упізнала свого нападника. Він дуже здивувався, коли її побачив", - додав начальник міліції.

Матеріал по темі В Києві з'явився маніяк-некрофіл

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Про маніяка відомо, що він професійний спортсмен, займався боксом. Має азіатську зовнішність. Ніколи ніде не працював, раніше був одружений, є 21-річний син. Маніяк чотири рази був судимий за грабежі та крадіжки. Отримав 38 років ув'язнення. Але кожного разу звільнявся по амністії або умовно-достроково. В місцях позбавлення волі вважався авторитетом, тому дуже боїться слова "зґвалтування". Каже, що в місцях позбавлення волі в нього виникнуть проблеми із співкамерниками.

"Жодної політики в його вбивствах немає. Обирав великі міста, такі як Ташкент, Москва та Київ. Жінок після того грабував. Останнє вбивство він скоїв у Москві 10 квітня, 11-го вже планував в Києві убити жінку, з якою познайомився. Пожалів, бо вона сказала, що ростить двох дітей. Але тепер шкодує про це. За нашим законодавством йому загрожує довічне ув'язнення", - говорить Терещук.