У столиці на вулиці Михайлівській, 24 -26 торік активісти та небайдужі кияни створили сквер на місці звалища. Назвали його на честь революційних подій – сквер Небесної сотні. Зараз зелену зону у громади міста хочуть відібрати. Замість неї незабаром може з'явитися готельно-офісний центр. Прокуратора столиці програла суди майбутнім забудовникам.

2007 року міська влада віддала ділянку товариству "Укрінвестресрс". За планом там мали будувати офіси, готель і паркінг. Територію віддали в оренду, а згодом продали забудовнику. Але будівництво так і не почалося. Ділянка стояла порожньою приблизно 7 років.

"Торік у лютому, аби укріпити барикади на майдані, активісти розібрали паркан забудовника. Виявилося, що там звичайне сміттєзвалище", - каже місцева мешканка Євгенія Кулеба.

Дівчина створила групу в соціальних мережах та закликала гуртом ліквідувати смітник. Разом створили газон, посадили дерева, розробили дитячий майданчик та галерею просто неба.

"Держава нам нічим не допомогла. Усе робили на кошти киян", - каже Євгенія.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Кулеба та активісти звернулися до прокуратури, аби повернути земельну ділянку громаді. Там рішення підтримали. Порадили створювати скверу, бо судова тяганина – тривала справа.

"Я звернулася до депутатів Київради, аби дізнатися, як там наша справа у суді. Виявилося, що прокуратура вже двічі її програла у Господарському і раз в Вищому господарському судах. Про судові зсідання ми не знали. А в рішеннях зазначено, що активісти та місцева громада не з'явилися до суду", - бідкається вона.

Зараз справа у касаційному суді. Активісти стверджують, що прокуратура діє за старою схемою на користь забудовника – програє суди, не особливо інформуючи про це громадськість.

Тим часом сквер став улюбленим куточком відпочинку.

"Ми тут і з дітьми гуляємо, і відпочиваємо. Толоки проводимо, свята. Не забирайте у нас цей сквер", - просить місцева мешканка Мар'яна Гладій.