Компанія "Метінвест", що належить Рінату Ахметову, оголосила про падіння виручки на 18% за 2014 рік. Про це повідомляє прес-служба "Метінвесту".

"Фінансові результати групи за 2014 - це розповідь про два абсолютно різні півріччя. За перші шість місяців наші результати були хорошими. У другій половині року ми зіткнулися з великими викликами економічної та політичної ситуації в Україні, а також тиском світових цін на нашу продукцію. Особливо складним виявився четвертий квартал", - повідомив фінансовий директор Метінвесту Олександр Кутєпов.

Компанія змогла домовитися про відстрочення платежів на суму $386 млн. Кредитори, яким "Метінвест" винен $113 млн відтермінувати виплати відмовилися. Тому по цій сумі боргу оголошено дефолтний стан.

"Підприємство опинилося в скрутному становищі, бо не змогло віддати частини кредитів. Це сталося через те, що частина заводів компанії булла розгромлена під час обстрілів. Але навіть якби не було АТО, "Метінвест" все одно не мав би великих прибутків. Адже ціна на залізну руду на світовому ринку впала майже на 30%, і це падіння продовжується досі. Сказати, що через це Ахметов стане банкрутом не можна. Адже його группа об'єднує ще чимало підприємств у собі. Якщо стають неприбутковими одні, то інші вирівнюють цей баланс" - говорить економічний експерт Олександр Жолудь

У групі також повідомили про продовження переговорів з кредиторами по передекспортному фінансуванню. Основною метою буде підписання договору про невиконання дій і згоду на відмову від пред'явлення вимог у зв'язку з невиконанням деяких зобов'язань. Такі домовленості забезпечать шлях до широкої реструктуризації заборгованості групи.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще