На сайті безкоштовних оголошень OLX у інтернеті користувач під ніком Андрій виставив оголошення про продаж ПТС-2 – плаваючих транспортерів середніх.

"Призначений для транспортування десанта, десантної переправи через водні перепони артилерійських систем, колісних і гусеничних тягачів, бронетранспортерів, автомобілів, особистого складу та різних вантажів – Вказує продавець в оголошенні. – Транспортер має хорошу маневреність, високу прохідність, його можна застосовувати на морі при штормі в 3 бали. Має систему захисту розрахунку від ядовитих, бойових радіоактивних речовин, обладнаний радіостанцією, танковим переговорним пристроєм, приладом нічного бачення".

У кінці оголошення продавець зазначає, що знаходиться у Луганську, а товар можна забрати самовивозом. Ціна такого автомобіля – 30 $ тис.

Телефонуємо, щоб домовитися за купівлю техніки.

"Я представник власника, – каже телефоном Андрій. – Власник зараз у Росії. Автомобілі хороші, нові, ще не використовувалися, справді продаємо. Вони цивільні. Належали фірмі, яка займалась продажем сільськогосподарської техніки. Всього можемо продати 18 штук".

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Переконує, що не сепаратист та не бойовик. Звичайний бізнесмен. Охоче пристає на пропозицію продати їх для української армії.

Луганськ – територія, яка контролюється сепаратистами.

"А от про вивіз треба буде домовлятися з бойовиками. – Каже Андрій. – Більше сказати нічого не можу. Самі розумієте ситуацію".

Транспортери належать підприємству "Луганськтепловоз". А продають техніку через те, що бойовики нахабно відбирають її у підприємства для власних цілей.

Улітку прес-служба МВС у Луганській області повідомляла, що з території "Луганськтепловозу" невідомі украли 2 плаваючих бронетранспортери ПТС-2.

"Зайшли на територію підприємства по вулиці Фрунзе та погрожуючи фізичною розправою забрали два автомобілі". – повідомила прес-служба МВС 3 червня.

13 червня бойовики забрали у підприємства ще 3 ПТСи.

Анонімне джерело з Луганська розповіло "Знай", що з березня 2015 року завод зупинився, тому власники винайняли посередників, аби спробували продати залишки техніки, щоб бойовики не відібрали її силоміць.

"Але зробити це складно. – Каже телефоном чоловік. - ПТСи відігнали в інше місце, аби сховати від бойовиків. Техніку не можливо вивезти на територію України, а у Росії вона нікому не потрібна".

Серед працівників заводу ходять чутки, що незабаром завод переїжджатиме на територію Російської Федерації – орієнтовно у Челябінськ чи Брянськ.

Завод "Луганськтепловоз" належить "Трансмашхолдингу", котрим володіють російські бізнесмени Іскандер Махмудов та Андрій Бокарьов. 2013 року прибуток підприємства склав понад 3 мільярди гривень. З початком бойових дій у зоні АТО підприємство працювало уполовину потужності та повністю зупинив роботу у серпні через обстріли. 2014 року "Російські залізничні дороги" замовили у підприємства 138 локомотивів, але завод не виготовив і половини замовлення.

Завод практично зупинився через відсутність сировини і запасних частин, які постачалась з України, Германії та США та блокування транспортних шляхів.

Саме підприємство було засноване 1896 року.

Контакти продавців плаваючих транспортерів є у редакції. Готові передати їх на вимогу волонтерів або української армії для придбання техніки.