Обмін полоненими із терористами готували протягом трьох місяців. Сторони вийшли на "кінцеві домовленості" два дні тому.

Про це розповідає сюжет ТСН.

"З української сторони у процесі активну участь брали волонтери, військові та співробітники Служби безпеки", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Понад 170 українців перебувають у полоні бойовиків

Суд Маріуполя змінив санкцію для звинувачених у бандитизмі, пограбуваннях і вбивствах осіб з утримання під вартою на домашній арешт.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Готуйте свої гаманці: українцям з 1 липня збільшать виплати, кому пощастить

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Цей юридичний момент дозволяв вивести, домовлених із сепаратистами, полонених із зали суду, посадити до автобусів та відправити на лінію розмежування сторін.

Із бойовиками домовились про обмін у форматі 13 на 13. Серед полонених військових з боку України, сепаратисти мали звільнити офіцерів, що провели в полоні рік після подій під Іловайськом.

В останній момент терористи несподівано висунули нові вимоги. Вони почали вимагати провести обмін на підконтрольній "ДНР" території, а не на нейтральній смузі.

Таким чином, переговори, що тривали більше доби прямо на передовій, завершилися "фіаско". А разом з тим, провалилась і тримісячна копітка робота.

"Однак військові не втрачають віри у можливість звільнення своїх побратимів і збираються продовжувати пошук шляхів їх обміну", - підсумували у сюжеті.