З 14 лютого у Ріо-де-Жанейро проходить карнавал. Традиційно свято відзначають масштабно та яскраво. Минулого року на дійстві заробили більше $ 2,3 млрд.

"Карнавал, звичайно, дуже цікаве місце. Всі веселі, в костюмах, хлопчики вбираються в платтячка і топіки, з міні спідницями. І всі підтанцьовують під мотиви самби", - розповідає Знай.ua українка Катя Хоменко, яка подорожує Бразилією.

"Карнавал починається близько 22 години і триває до 6 ранку. Людей дуже багато і карнавалів теж. В різних районах свої карнавали. Найбільше люди вражають. Всі позитивні, і, таке враження, що всі в костюмах - мегавечірка прям суцільна. В Ріо багато приїжджих негрів.Вони продають усілякі дрібнички на вулиці. Типу підробок на відомі бренди окулярів", - додає українка.

15 лютого в Ріо-де-Жанейро представили 12 найкращих шкіл самби. Виступ кожної тривав близько 80 хв. Танці пов'язані однією темою. На дійстві рухались великі платформи та барвисті карети. Як і зазвичай, центром кожної композиції була дівчина-королева, повідомляє ТСН.

Головна вимога до учасників карнавалу – присутність національного бразильського колориту. Члени журі визначають школу-переможця та королеву карнавалу. Шість найкращих шкіл повторно показують своє дійство на "Параді чемпіонів" - за день до початку Великого посту.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

Цього року муніципальна влада вирішила подовжити карнавал до 1 березня замість 17 лютого, таким чином відзначають 450-річчя заснування Ріо-де-Жанейро.

Святкові заходи проходять не лише в Ріо, але і в Сан-Паулу, Ресіфі, Салвадоре та інших. Під час карнавалу 2014 року Бразилію відвідало 6,6 млн. туристів.