В Україні покращаться умови для роботи будівельних компаній, що сприятиме підвищенню України в рейтингу Doing Business, а також дерегуляції господарської діяльності у будівництві.

Це стало можливим завдяки підписаному президентом Петром Порошенком Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо покращення умов ведення будівельної діяльності".

Документ скасовує вимогу про отримання вихідних даних і технічних умов у Державній службі з надзвичайних ситуацій, оскільки проектувальник зобов'язаний розробити проектну документацію згідно з державними будівельними нормами та іншими актами, де вже враховані ці вимоги.

Крім того, тепер для того, щоб отримати будівельну спеціальність, необхідно буде обов'язково мати профільну вищу освіту. Просто отримати профільний атестат вже не можна.

Завдяки цьому підвищиться професійний рівень виконавців, що поліпшить якість будівельних робіт.

Популярні новини зараз

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Показати ще

Також документ визначає правила вдосконалення збору даних для держстатистики щодо зданих в експлуатацію об'єктів — функції архбудконтролю передали органам місцевого самоврядування, а зобов'язань надавати статистику по цьому напрямку немає.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, Кабмін ухвалив рішення про те, що плата за отримання дозволу на будівництво житла більше не входитиме до вартості самих будівель. Відповідно і вартість житла для покупця знизиться.