На Київщині співробітники податкової міліції викрили схему ухилення від сплати податків і легалізації незаконно отриманих коштів.

Про це повідомили у ДФС.

Уточнюється, що правоохоронцям вдалося знайти групу осіб, які не подали декларації про доходи і майно, а також про додатковий дохід - суму анульованого боргу кредиту на 52,4 мільйона гривень.

Один із злочинців, для того, щоб вивести кредит з банку і не платити податки, створив видимість обов'язку з погашення кредиту, заявивши в якості застави 12 земельних ділянок у Київській області.

Його поплічники, користуючись рахунками та статутними фондами підконтрольних їм компаній, які є замовниками і підрядниками будівництва багатоповерхівки у Вишгородському районі, зараховували гроші для переведення у готівку через касу банку. Потім ці гроші йшли нібито на закупівлю у фіктивних компаній будматеріалів на будівництво багатоповерхівки.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Податківці провели 17 обшуків та вилучили 26 печаток компаній, комп'ютери, а також бухгалтерські і фінансово-господарські документи. Правоохоронці заарештували в трьох банках 11 рахунків підприємств, задіяних у схемі конвертації.

З метою відшкодування збитків державі, заарештовано 14 земельних ділянок в Київській області, вартістю понад 14 млн гривень, які належали ділкам і підконтрольним їм компаніям.

Розслідування триває.

Як повідомляв інформаційний портал "Знай.ua" раніше, у Волинській області фіскали конфіскували контрабандних товарів на мільйони доларів.