Питання Криму не закрите, його окупація Росією ніколи не буде визнана міжнародним співтовариством, заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Так він прокоментував заяву свого російського колеги Сергія Лаврова про те, що приналежність Криму Росії не обговорюється і це питання закрите.

"Жодна держава, для якої права людини, міжнародне право та міжнародна безпека не порожні слова, ніколи не визнає російської окупації Криму і ті злочинні рішення, які ухвалила Росія", – сказав Клімкін.

Читайте також: Лавров вважає, що питання по Криму вирішене

За словами українського міністра, дії Росії спрямовані на ізоляцію півострова і його жителів.

Популярні новини зараз

Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку"

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Росія закрила Крим для світу. Росія також закрила Крим для тих жителів півострова, які хочуть жити на рідній землі в умовах свободи і процвітання. І щоб над ними не знущалася окупаційна влада, забирає останні цивільні права, позбавляючи надії на гідне життя", – сказав Клімкін.

Сьогодні, 9 липня, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що в ході саміту БРІКС і ШОС ніхто з партнерів Росії в цих організаціях не заявляв про невизнання Криму російською територією. Тому питання Криму, за словами Лаврова, закрите.