Мати вбитої у 2012 році в Миколаєві Оксани Макар, Тетяна Суровіцька, хоче вступити у "Самопоміч".

"Вона погодилася вступити до моєї ініціативної групи "Самопоміч", - сказав миколаївський правозахисник та активіст Юрій Юрін. Після переговорів із нею Юрін вирішив зачекати з цією ідеєю.

"Знай" дізнався у миколаївської правозахисниці Олени Кабашної, як зараз живуть усі "герої" справи Оксани Макар.

Оксану Макар згвалтували і покалічили у ніч з 9 на 10 березня 2012 року у Миколаєві. Дівчину намагалися спалити живцем. Проте, вона вижила і в лікарні дала свідчення. Померла вона 29 березня, від отриманих травм, які виявилися несумісними із життям. У вбивстві було звинувачено Євгена Краснощока, Максима Присяжнюка та Артема Погосяна. Випадок викликав широкий резонанс не тільки в Україні, але й за кордоном.

"Тетяни Суровицька зараз п'є, її часто помітно на вулицях у Миколаєві. У політику ініціативна група "Самопомочі" вирішила її покликати, щоб скомпроментувати деяких кандидатів від "Самопомочі". Така одіозна фігура своєю підтримкою кому завгодно зіпсує імідж", - пояснила Олена Кабашна.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Красщок, Присяжнюк та Погосян перебувають у в'язниці.

"Я підтримую контакт з мамою Артема – Ларисою. Вона працює, похоронила матір. Регулярно їздить на побачення з сином – той сидить у Кривому Розі. Артема утримують нормально – його не б'ють, ніхто не знущається з хлопця, умови пристойні, отримує медичну допомогу", - каже Кабашна.

Лариса Погосян єдина, хто досі добивається перегляду справи. Батьки Максима Присяжнюка продали будинок в Єланці та квартиру в Миколаєві, в якій сталося убивство і яка належала Присяжнюку. Вони сховалися від громадськості, спілкуються з обмеженим колом людей.

Дружина та мати Євгена Краснощока відмовилися від нього. Він єдиний, хто отримав довічне ув'язнення.

"Мені вдалося знайти того, хто був на будівництві разом з Оксаною Макар – це її сутенер. Він не надав їй допомоги, та власне кажучи, також мучив її", - розказала Кабашна.

Скандал з обладнанням, котре передав миколаївським лікарям германський благодійник Рейко Оптіц закінчився нічим.

"Депутат Микола Катеринчук ввіз його у багажнику "Бентлі" під дипломатичним паспортом. Це контрабанда. Зараз обладнання не сертифіковано, документів на нього немає, застосовується воно незаконно", - розповідає Олена Кабашна.

Після Оксани Макар, у Миколаєві постраждала 19-річна Саша Попова. П'яний душогуб намагався її задушити, через це у Саші сталась гіпоксія мозку та важка травма голови.

"Саша зараз жива і здорова. Проходить реабілітацію. Живе у квартирі, котру їй подарував Ринат Ахметов. Про неї майже забули. Але дівчина інвалід – власне тіло її слухається дуже погано", - розказала Кабашна.