Нестача кабінок для голосування, наявність агітаційних плакатів на дільницях, запізнення при відкритті на 1,5 години, блокування дільниць – громадська мережа "Опора" оприлюднила станом на 10.00 факти про десятки порушень виборчого законодавства по всій Україні.

"Досвід переможе! Голосуй за команду Порошенка-Райковича!" з номеру +80931264041 - смс-повідомлення такого змісту отримали кіровоградці зранку у день виборів. Наступне смс-повідомлення було таке: "Увага всім чоловікам призивного віку! Не забудьте звернутись до представника військомату на виборчій дільниці для звірки паспортних даних!" з номеру +3080731387016", - повідомили зранку спостерігачи.

В місцевій філії БПП повідомлення назвали "провокацією" й пообіцяли "звернутися до СБУ за перевіркою".

А ось у Рівне кандидат від БПП розклеїв оголошення про безкоштовний підвіз до виборчих дільниць. Сам кандидат у депутати Віктор Климук визнав, що вказаний в оголошенні автобус належить йому, але перебуває "у користування в іншої особи".

"Не маю ніякого відношення до оголошення та його змісту, у день голосування поїду рибалити", - заявив кандидат під час розгляду скарги в тервиборчкомі. Комісія скаргу розглядати не стала "за оформлення без дотримання вимог законодавства".

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

На Волині спостерігачі "Опори" зафіксували прямо на дільниці стенди колишнього губернатора Одещини, а нині кандидату від "Укропа" - Ігоря Палиці. Щоправда, неподалік від дільниці були розклеєні листівки із чорним піаром проти кандидата - "УКРОП – обережно, не ошпарся!".

В Маріуполі та Красноармійську вибори такі зірвали, а в Миколаєві довелося міняти голову виборчій комісії, якої просто на дільниці передали 27 тисяч гривень невідомого призначення.

Читайте також: Чесні вибори – краща відповідь ворогам України – посол США

Нагадаємо, вчора МВС повідомило, що до 24 жовтня до них надійшло 116 скарг на порушення законодавства. За результатами їх розгляду правоохоронці відкрили 4 кримінальні справи, 3 з яких – за підкуп виборців.

Загалом у місцевих виборах сьогодні бере участь 142 партії. За місцевими виборами спостерігатимуть понад 1,5 тисячі міжнародних спостерігачів.