Друга доба продуктової блокади Криму дає свої результати. Жодна фура поки не перетнула кордон із окупованим півостровом. А продавці миттєво відреагували на дефіцит – підняли ціни на продукти. В Криму вже заговорили про "гастрономічні тури" в Україну.

Спроб дати хабара поки не зафіксовано.

"Блок-пости активістів стоять далеко від наших контрольно-пропускних пунктів. Тому у водіїв можливості немає зробити спробу домовитися. Станом на цей час, на пункті пропуску "Чонгар" немає жодної вантажівки. На пункті "Калачак" зафіксована черга з восьми десятків фур", - повідомив "Знай" речник Державної прикордонної служби Олег Слободян.

Читайте також: Блокада Криму триває: вантажівок більшає (відео)

Журналісти, які зараз працюють біля блок-постів у Херсонській області, кажуть, що бійці "Правого сектору" зупиняли всі автомобілі.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

"Ще вночі ці ж хлопці пропустили дві фури. Не в Крим. Вантажівки заїхали до них на базу. Кажуть, що всередині 50 тон картоплі", - написала журналістка одного з українських телеканалів.

На кримських форумах місцеві пишуть, що на блокаді можна добре заробити.

"Вийде так, що хтось на своєму "бусику" буде щодня возити на материк по сім пасажирів в "гастрономічні" та "речові" тури. Провозити вони можуть 50 кг на людину. Спокуса зекономити на кожній поїздці 3-5 тис рублів може побороти жагу жити в "російському" Криму. Тим більше, що вільного часу у кримчан зараз більше, ніж достатньо", - пишуть у соцмережах.