"Укрбурштин" незаконним способом намагається привласнити 2,6 тонни бурштину.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив глава МВС Арсен Аваков, передає РБК-Україна.

"За всю історію ця компанія не добула стільки бурштину, як учора затримали. Ті чиновники, які зараз розповідають про легальне походження цього бренду,"сидять на двох стільцях" - державних і приватних компаній", - заявив він.

Аваков також вимагає звільнити голову місцевої райдержадміністрації Сергія Киркевича. Він на думку глави МВС, після початку боротьби з нелегальним видобутком бурштину очолив цей процес для власної вигоди.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк виступив з вимогою притягнути до відповідальності чиновників, які покривають нелегальний видобуток бурштину. Для цього він запропонував створити окрему групу.

Популярні новини зараз

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"Давайте залучимо також туди представників СБУ, щоб притягати до відповідальності як за незаконний видобуток бурштину, так і порушувати кримінальні виробництва і притягувати до кримінальної відповідальності посадових осіб", - сказав Яценюк.

Читайте також: "Укрбурштин" заявляє, що вилучений бурштин - не контрабанда

Нагадаємо, сьогодні державне підприємство "Укрбурштин" заявило, що буде через суд домагатися повернення партії бурштину, яка, за їхніми словами, була здобута законно.

У вівторок спеціальна група МВС за участю Державної фіскальної служби вилучила в Рівненській області 2,6 тонни бурштину. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що цей бурштин був здобутий незаконно і готувався до контрабандного відправлення за кордон.