Анонсоване на 1 квітня перемир’я на Донбасі вже принесло перші результати, і вони зовсім невішні.

Як передає прес-центр штабу АТО в соціальній мережі Facebook, протягом дня в зоні проведення АТО російські найманці вздовж усієї лінії розмежування 20 разів порушили режим тиші та поранили чотирьох українських бійців.

Бойовики обстріляли з мінометів калібру 120 мм та 82 мм опорні позиції ЗСУ на Донецькому напрямку. Пізніше терористи застосували БМП та стрілецьку зброю.

"З гранатометів різних систем противник вів обстріл захисників Верхньоторецького, а з крупнокаліберних кулеметів – опорних пунктів у районі Авдіївки. Зі стрілецької зброї ворог відкривав вогонь у районах населених пунктів Луганське, Авдіївка та Троїцьке. Поблизу Майорського, Авдіївки та Верхньоторецького активно діяли ворожі снайпери", – йдеться в повідомленні.

На Маріупольському напрямку також було неспокійно. З протитанкового ракетного комплексу, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-терористичні підрозділи вели вогонь по захисниках Водяного. Зі стрілецької зброї обстрілювали морських піхотинців під Широкиним та Гнутовим.

Популярні новини зараз

За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

На Луганщині ворог виявляв мінімальну активність, позиції у районі Станиці Луганської обстрілював ворожий снайпер.

У свою чергу українська сторона суворо дотримується режиму тиші, не відкриваючи вогонь у відповідь.

Раніше інформаційний портал "Знай.ua" повідомляв, що Кремль, якому невигідне перемир’я, вже розробляє плани, що дозволять відмінити режим припинення вогню.