Молдавська прокуратура підтвердила, що вбивство екс-віце-прем’єра країни Володимира Плахотнюка, який нині очолює Демократичну партію, замовили двоє молдаван, один з них знаходиться в Москві.

Про це повідомляє NewsMaker.

Нагадаємо, учора у ході міжнародної спецоперації за участю українських та молдавських спецслужб були затримані вісім членів організованої злочинної групи, які мали виконати замовлення вартістю 200 тисяч доларів і ліквідувати політика.

Шестеро з затриманих – молдавани, які мають громадянства інших країн, а двоє - громадяни України. Більшість з них уже мають судимості.

За словами прокурора Прокуратури по боротьбі з організованою злочинністю Молдови Віталія Бусуйока, українці проходили спеціальну підготовку в Донбасі і приїхали в Кишинів для того, аби ліквідувати замовлену жертву.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Один із замовників убивства, який зараз у Москві, – кримінальний авторитет, котрий має великий вплив не тільки на батьківщині, а і в Росії.

Мотиви замаху поки що не озвучуються в інтересах слідства. Наразі у справі вже заарештовані 17 людей, причому як посередники, так і виконавці. Їм пред’явлені звинувачення. Затриманим загрожує від 15 до 20 років за гратами.

Як писав інформаційний портал "Знай.ua", російські спецслужби "вели" замах на Плахотнюка і надали кілерам зброю, необхідне обладнання та автомобіль марки BMW для втечі.