Зоологи виявили в природі тварин-канібалів. Дикі собаки дінго виявилися першими відомими науці тваринами, які пожирають собі подібних. Це у них спостерігається, навіть, коли у них є інша їжа.

Про це повідомляє New Scientist. Вперше дінго-канібалів побачив австралійський еколог Пол Мік Він проводив випробування нового типу пастки на дінго. У ній розміщують отруту, що дозволяє безболісно приспати собак. Так борються з тим, що тварини нападають на стада, що належать місцевим фермерам.

Мік знайшов труп собаки, але вирішив відкласти розтин до ранку. Він сховав його під кущем. Повернувшись на місце, вчений виявив тільки останки померлої собаки. Мік здивувався, оскільки нічних хижаків в окрузі не було, а місцеві дінго не страждають від голоду.

Він вирішив влаштувати фотополювання на невідомого хижака і близько пасток фотокамери. За період з 2015 по 2016 роки зафіксував безліч випадків поїдання собаками трупів своїх родичів. Вчені неодноразово фіксували, як зграя дінго агресивно кружляла навколо ще не померлої від отрути особини, чекаючи на її смерть. Вони, на їхню думку, вирішували, чи варто добивати свого родича.

У дикій природі часті випадки канібалізму. Але тварини вдаються до нього, лише коли стає дуже мало їжі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Показати ще