У філіппінській провінції Давао у заповіднику на світ з'явилося пташеня рідкісного філіппінського орла, що перебуває на межі зникнення.

Про це повідомило ВВС.

Вважається, що у дикій природі їх залишилося лиш трохи більше 600.

Це перше дитинча цього виду, яке вилупилося в філіппінському центрі охорони дикої природи за останні два роки. Вчені вже назвали це "проривом" у проекті із розведення цього виду.

Куратор програми Анна Мей Сумая зазначила, що поява цього пташеняти "дає надію" усій популяції.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

"У віці двох днів це пташеня орла вже може піднімати голову і отримувати їжу зі щипців. Воно дуже активне, уважне і спостережливе до того, що його оточує", - розповіла пані Сумая.

Наразі у центрі у клітці живуть 33 дорослі особини філіппінського орла.

Філіппінський орел, який є одним із національних символів цієї країни, перебуває на межі зникнення через знищення його природного середовища існування й полювання - тропічних лісів.

Читайте також: У Рівненському зоопарку народилося біле теля тибетського яка

У Філіппінах убивство рідкісного орла карається 12 роками за ґратами і штрафом на суму до 1 млн песо (близько 21 тисяча євро).

У травні цього року знакова подія сталася і в зоопарку бразильського Сан-Паулу. Там вперше в неволі народився синій папуга. За оцінками біологів у світі залишилося всього 1300 таких птахів. А в цьому зоопарку мешкає 12 подібних папуг. Їх вилучили у торговців тваринами.